Loonpersen
Loonpersen in opdracht van collega-fruittelers is een belangrijke activiteit van Van Appeven. “Het gaat hierbij vooral om telers uit Nederland en België; zij leveren hun eigen fruit of vragen ons om dit in te kopen. Wij halen dit fruit op, verwerken het en leveren de sappen weer af in flessen – meestal onder private label. Het mag duidelijk zijn dat dit een behoorlijke logistieke operatie is. Hoewel we het hele jaar persen, ligt de nadruk op de maanden september, oktober en november.”
Het aantal aanvragen voor loonpersingen neemt steeds verder toe. “Dit heeft te maken met de malaise in de fruitsector; steeds meer telers gaan op zoek naar alternatieven. Vijftig procent van het sap dat we maken, persen we inmiddels in opdracht van collega-telers.”

Divers assortiment

Van Appeven maakt inmiddels vijftien verschillende soorten sap – onder meer heldere appelsap, appel-kersensap, appel-blauwebessensap, et cetera -, die worden verkocht in flessen van 0,2 en 0,75 liter en in de zogeheten ‘appeltap’. “Dit is een ‘bag-in-box’ met drie of vijf liter appelsap, waarmee we behoorlijk wat naam hebben gemaakt”, legt Van Appeven uit. “Dit sap is houdbaar tot zestig dagen na het openen van de tap.”Het sap wordt onder eigen labels geleverd aan orecagelegenheden, speciaalzaken, boerderijwinkels en groothandelaren. “We focussen op afnemers die bereid zijn om iets extra’s te betalen voor een  kwaliteitsproduct en hanteren vaste prijzen voor onze producten. Supermarktketens zijn daarom niet aan ons besteed.”

Onze producten met úw naam?
Bij Van Appeven is dit mogelijk. Voor de flessen een eigen etiket in verschillende soorten en maten. Of liever een universeel etiket met een eigen ontwerp/logo en naam. Wij gaan aan de slag met u wens. Ook is het mogelijk om een eigen omdoos voor de flessen te gebruiken. Voor de bag-in-box is het mogelijk dat u een eigen ontwerp aanlevert.

Is dit interessant voor u en wilt u de mogelijkheden bespreken? Dan kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.