Welkom in onze perserij

U heeft een eigen boomgaard, en wil het fruit graag gebruiken voor het maken van sap?
Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij maken sap van eigen fruit in flessen van 0.2 en 0.75 liter.
Ook hebben wij de handige bag in box (appeltap) met een inhoud van 3 en 5 liter. 

Hoe gaat dat in zijn werk?
Iedereen is welkom om zijn/haar eigen appels te komen persen. Van een kleine hoeveelheid, tot een paar ton. Alles is mogelijk bij ons.
Jaarlijks zetten wij een paar miljoen kg appels om tot sap.

Wij garanderen sap van eigen appels vanaf 300 kg. Hierbij worden de appels in een eigen tank opgeslagen. Mocht u minder hebben dan 300 kg, voegen wij dit samen met overige kleine aantallen, tot we op minimaal 300 kg uitkomen. 

De appels worden via een kantelaar op de band gerold, waardoor de slechte appels eruit gefilterd wordt. Indien er een plekje op de appel zit, wordt deze eruit gesneden.
Als dit is gebeurd gaan de appels door de wasstraat. Hier krijgen ze een douchebeurt, waardoor de appel schoon zijn van onder andere zand en blaadjes. 
De appel gaat vervolgens de bandenpers in, waarna het wordt vermalen tot sap. De pulp wordt apart opgevangen. 

Na het persen wordt het sap opgeslagen in de daarvoor bestemde tank. Iedere klant krijgt van ons een eigen tank, waardoor er geen sap van andere klanten bij elkaar kan komen.
Tijdens het afvullen van het sap in de flessen of bag-in-box verpakkingen zal het sap kort verhit worden tot 80 graden. Hierdoor worden de schadelijke bacterien vernietigd, en blijven de vitamines, mineralen en vezels behouden. Dit proces heet pasteuriseren. 

Meer dan alleen appels en peren
Onze hoofdactiviteit is het persen van appels en peren. Maar u kunt ook bij ons terecht voor andere fruit te laten persen. Bij ons is (bijna) alles mogelijk!
Wilt u ook graag uw fruit persen tot sap? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het persen van fruit tot sap, Neen dan contact met ons op

Loonpers etiket